Overtake on vuonna 2001 perustettu Lappilainen raskaan musiikin raataja, tyylisuunnaltaan progressiivisillä vivahteilla maustettua metallia. Bändi on kerännyt mainetta mm. äärimmäisen energisellä lava-showlla, tarttuvilla riffeillä ja veikeällä meiningillä. Overtake toimii parhaiten livenä nautittuna. Tule ja koe itse!

 

 

Jäsenet:

Robin Francett (laulu)

Tom Heikkilä (kitara)

Joona Riipi (kitara)

Lassi Pentikäinen (koskettimet)

Jarno Riipi (basso)

Tomi Piirainen (rummut)

 

 

Historia:

 

2001

Overtake perustettiin Riipivaaran laidalla keskellä kaikkea. Perustajajäsenet olivat Tom Heikkilä (kitara), Mika Lintula (kitara) ja Janne Vuopio (rummut). Idea bändin perustamisesta oli kummitellut Kekkilän (Heikkilän) mielessä jo pitemmän ajan. Puuttuvat soittajat löytyivät saman kylän lapsuudenkavereista.... Jonkinlaiset soittokamat saatiin kasaan ja roudattiin aution piharakennuksen yläkertaan (neliöitä noin 3). Alussa musiikkityyli liippasi läheltä speedmetallia. No siitähän se perkeleenmoinen mättäys sitten lähti ja kylän vanhukset tanssi ripaskaa hevin tahtiin.
 

2002

Siinä se meni reenatessa ja opetellessa (juomaan) bändin historian ensimmäinen vuosi. Jossakin vaiheessa vuotta 2002 (ei muista millään ajankohtaa) Overtake lisääntyi kun matalien äänien edustaja, Ilkka "Upi" Tammela rupesi lenkuttaan basson kieliä... Musiikillisesti oli havaittavissa askel tummempaan ja rankempaan suuntaan.
 

2003

Ensimmäinen soittajanvaihdos tapahtui kyseisenä vuonna kun basisti Upi jättäytyi pois soittohommista. Nooh...siitä hieman masentuneena bändin jäsenet löysivät taas itsensä Sodankylän kantakuppilasta (Reponen respect). Juominen ei ollut turhaa (eihän se ikinä ole), sillä kyseisen kuppilan pimeistä nurkista löytyivät kaverit Jarno "Pikkuhyvä" Riipi ja Kimmo Lintula (yllättäen saman kylän poikia)... Rapula-aamuna reeneissä huomattiin, että perkele!, Jarno soitteli bassoa ja Kimmo örisi mikin ääressä. Kai ne oli bändiin otettava ku oli päissään luvattu. Uudet jäsenet olivat siinä! Siitä lähtien musiikkityylin suunta oli selvä. Rankkaa sen olla pitää...
 

2004

Kovaa treeniä. Suurin osa ajasta hämärän peitossa...taiteellisista syistä. No sen muistaa että soittokämppä vaihtu syrjäisempään navettaan kylän laidalla. Ei taitanu musiikkityyli upota kylän vanhuksiin... Tässä vaiheessa musamatskua alkoi jo olla ehkä keikkasetin verran.
 

2005

Suuria muutoksia landepaukkujen elämässä. Orkesteri muutti Rovaniemelle (on se Riipiin verrattuna Nyjorkki). Kimmo jäi valitettavasti pois laulutouhuista mm. muuton takia. Ei auttanu ku alkaa uutta hakemaan. Laulajakokelaita kävi useita, erityismainintana mm. Asko Vaarala. Sama rankka jyystö jatkui uuden reenikämpän löydyttyä yhden omakotitalon piharakennuksesta.
 

2006

Kesän rientojen jälkeen tapahtui historian tämän hetkisin paskin juttu. Rumpali Vuopion haima ei pysynyt hänen tiukan (ryyppy)tahdin mukana. Useat tiputukset sairaalassakaan eivät hiljentäneet hänen päättäväistä tahtia, kunnes lääkärien loputon sinnikkyys tuotti tulosta ja rumpali päätti jäädä elävien kirjoihin... Absolutismi+Overtake on mahdoton yhtälö, joten Janne "Vilikeri" Vuopio teki raskaan päätöksen ja jäi pois kuvioista. Tajuton riispekti kaverille!!!!!!!!!!!!!TTU Ei pahaa jos ei jotakin hyvääkin. Samoihin aikoihin bändiin liittyi laulajan virkaan Tommy "Maisteri" Maajaakkola.
 

2007

Rumpalin penkki oli siis täytettävä. Pallilla kävi istumassa pari kaveria, joista eniten mieleen jäi asenneäijä Jani Tammela. Paikan lopulta kuitenkin kuittas Janne "Ministeri" Timonen, joka oppi ennätysajassa bändin biisit ja kaverin asenne sopi täysin Overtakeen (pieruhuumori, keskinkertaiset soittotaidot ja Pantera)... Samalla naapurien pinna palo ja reenikämppä vaihtui jälleen. Siitä käynnistyi armoton treenijakso, jonka loppuhuipennuksena marraskuussa 2007 Overtaken live debyytti Kemijärvellä Viisikkopubissa Raskaan Musiikin illassa. Perkeles että livesoitosta nautittiin, vaikka huonoja oltiinkin! Iso kiitos Riipin junioreille loistavasta kannustuksesta ja mossailusta. Myös paikallisesta yleisöstä tuli loppujen lopuksi kiitosta ja hyvää palautetta. BTW thanks Takorauta... Keikasta innostuneena kiristimme treeniruuvia entisestään. Tiukka tahti näytti sen, että Tommy "Maisteri" Maajaakkola ei ollut valmis panostamaan niin paljon kuin Overtake vaati. Maisteri lähti bändistä joulukuussa. Tommyn vaikutukset kuuluu tänäkin päivänä bändin musiikissa. Erityisesti sanoituksissa. Respect the buddy!
 

2008

Taas oli Overtake vajaamiehitetty orkesteri. Periksi ei kuitenkaan saatana annettu, kuten ei bändillä ole ollut tapana. Laulajakandidaatteja mietittiin ja päätä raavittiin (pari ideaa antavaakin vedettiin kurkusta alas). Ja kuinkas ollakkaan, jälleen paikallisesta pubista löytyi meidän debyyttikeikalla yleisössä yhden miehen moshpittiä ylläpitänyt Robin Francett. Kaverin armoton asenne toi hänelle kutsun koelauluun. Ja jumalauta, heti huomattiin että hän oli se mitä bändi oli koko olemassaolonsa aikana hakenut...

 

2009

Kesän aikana saatiin vedettyä senhetkisellä kokoonpanolla muutama keikka, ennen kuin rumpali Janne Timonen päätti luopua kannuttajan pestistä. Suuri kiitos Jannelle yhteisistä vuosista! Totutulla rutiinilla alettiin siis taas etsimään uutta jäsentä Overtaken riveihin. Aikaa kun oli tenuttamisen ohessa, niin saatiin kehitettyä paljon uusia biisi-ideoita. Jaa mitähän sitä muuta... Kekkilä ainaki sai siian pilkillä!

 

2010

Alkuvuodesta päätimme sitte pistää syntyneet biisi-ideat levylle ja läksimme Riipiin MR-kotistudiolle demottelemaan. Aikaseksi saatiin 4 uudenkarhiaa biisiä + 1 kunnianosoitus Black Sabbathille koverin muodossa. Kevään aikana oli pakko keskeyttää Kekkilän pilikkikausi kun rumpalinhakuilmoitus tuotti tulosta ja koesoittoon saapui eräs kikkarapäinen kaveri, joka tuli bändiin jäädäkseen. Hyvät naiset ja herrat: Erno "enduro" Korhonen! Tulikaste lauteilla oli jo kahen viikon reenin jälkeen ja kaverihan selvisi keikasta, niin kuin olisi aina ollut bändissä. Rumpalin paikka täytetty! Nyt rokenrol!!!

 

2011

No vuosihan toi tullessaan kosolti huippuja muistettavia keikkoja mm. lämppärikeikka Sotajumalalle. Keikkavuoden kruunasi uudenvuoden kieppeillä vedetty "One Finger Salute" -EP julkkarikeikka. Meininki oli aivan älytön sillä keikalla. Siitä suuri kiitos kaikille! Vuoden alusta lähettiin nuuskanhakureissulle ja samalla pysähyttiin Torniossa nauhottamassa uus EP. Tarkotus oli julkasta nauhotuksista videota, mutta kuvausmateriaalissa oli vaan hihitystä ja bassonsoittoa. Eli se siittä.. Nauhotuksissa meni kaks viikonloppua ja miksaillessa sitte vähän enemmän. Miksaukset saatiin valmiiksi loppusyksystä ja uunituoreita lättyjä saatin sitte parisataa joulukuun alussa. Vuoteen mahtui siis vaikka ja mitä. Ja toki myös "pari" neuvoa antavaa (taas). Nii ja Kekkilä meinas tukehtua jauhesammuttimeen...